Stadionul, la licitaţie! CJT caută client pentru Dan Păltinişanu

3883

Consiliul Judeţean Timiş scoate stadionul Dan Păltinişanu la licitaţie. Nu este vorba despre o vânzare, ci de închiriere, în condiţiile în care actualul contract expiră la începutul lunii august. Consilierii judeţeni trebuie să decidă preţul de pornire în următoarea şedinţă de plen.

„Date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al județului Timiș se poate face doar prin licitație publică, motiv pentru care propunem închirierea lui prin licitație publică, pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, Consiliul Județean Timiș va putea organiza diverse activităţi sau închiria stadionul pentru organizarea de evenimente sportive și/sau cultural-artistice (ocazionale) și în cadrul perioadei contractului de închiriere pe 2 ani, fără a perturba activitatea persoanei juridice ce va dobândi calitatea de chiriaș”, se arată în proiectul de hotărâre al CJT.

Stadionul este compus dintr-un teren cu o suprafață de 55.423 mp și construcții cu o suprafață totală de 38.193 mp, conform listei de inventar a Consiliului Judeţean Timiş.

Până acum stadionul a fost dat în folosinţă gratuită echipei de fotbal ACS Politehnica Timişoara în baza unui contract prin care CJT adera la clubul sportiv. Nu doar că echipa juca gratuit pe gazon, dar mai primea şi cotizaţie anuală pentru performanţa sportivă.

Între timp legea s-a modificat şi bunurile instituţiilor publice nu mai pot fi oferite gratuit către alte entităţi. Aşa că CJT este obligat să scoată la licitaţie publică deschisă închirierea stadionului. Mai rămâne de stabilit preţul şi data acţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ