Sprijin pentru persoanele nevăzătoare sau vârstnice din Timiș și Arad. Cum sunt ajutate să navigheze pe Internet

304
proiect nevazatori

Persoanele cu deficiențe de vedere, nevăzătorii, persoanele cu dizabilități, dar și persoanele vârstnice din județele Arad și Timiș pot naviga mai ușor pe Internet, din această primăvară.

În cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, 30 de site-uri ale unor instituții publice din cele două județe au fost accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe.

Joi, la Timișoara, partenerii proiectului „Un web accesibil pentru toți” au organizat și o gală în cadrul căreia au fost premiate instituțiile publice din județele Arad și Timiș care au realizat cele mai mari progrese în accesibilizarea site-urilor web publice.

Astfel, locul I a fost ocupat de Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Timiș și Arad, locul II l-a primit Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Spitalul Județean Timișoara, iar locul III a fost ocupat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad și Universitatea de Vest din Timișoara.

Potrivit legii, instituțiile publice au obligația de a accesibiliza site-urile. La nivel european, doar o treime din instituții și respectă această prevedere.

“Beneficiara proiectului este comunitatea persoanelor cu deficiențe de vedere din România. Internetul reprezintă și pentru nevăzători sursa cea mai la îndemână pentru a culege informații. Acest proiect a fost implementat cu scopul de a ajuta instituțiile publice din România de a înțelege această nevoie a noastră”, a spus, joi, Florin Atimuț, președintele Asociației de Nevăzători Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.