Sportivii clubului Herneacova, marii câştigători ai primei zile de concurs

163

Ieri a fost prima zi de confruntare între echipele formate din cai și călăreți ce au luptat cu centrimetrii și secundele pentru un loc cât mai bun pe podium la baza sportivă de la Herneacova. Acolo, între păduri, a fost o zi perfectă pentru sport, dar și destindere. Nu mai este un secret că sportivii de peste hotare au început să caute Herneacova pe hartă și să vină până aici. S-a creat deja un renume.

S-a dat startul concursului de echitaţie cu participare internaţională, Herneacova National Jumping. Competiţia este organizată de Federaţia Ecvestră Română şi Domeniul Herneacova și se desfășoară în perioada 13 – 15 aprilie şi 20 – 22 aprilie între orele 9:00 şi 19.00, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Prima zi de concurs a adus pe terenul de competiţii, zeci de sportivi din România şi Bulgaria, care şi-au etalat talentul şi măiestria în sărituri peste obstacole.

De departe, cele mai bune echipe călăreţ-cal au fost cele legitimate la Asociaţia Club Sportiv de Echitaţie şi Agrement Herneacova, care s-au clasat pe locul I, la cinci din cele şase probe ale primei zile de concurs. Este vorba despre următoarele cupluri călăreţ – cal:
Ştefan Ailoaie cu calul Rândunica – locul I la 90 cm
Dunja Al Jamal cu calul Gandalf – locul I la 100 cm
Ştefan Găleancu cu calul Vesela – locul I la 110 cm, copii
Ştefan Găleancu cu calul Navaro – locul I la 120 cm, juniori
Alexandra Brădişteanu – Mladin cu calul Alehandro – locul I la 125 cm, tineret

La concursul de sărituri peste obstacole Herneacova National Jumping sunt înscrişi 120 de cai, încălecați de cei mai buni sportivi din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria.

Premiile puse în joc sunt de peste 30.000 de euro în cele două manşe de concurs, 3.000 de euro fiind deja câştigate în prima zi de concurs. Și a fost doar începutul. Mai urmează manșele de mâine și cele de săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ