Spitalul Județean din Timișoara va scoate la concurs noi posturi, în viitorul apropiat

1676

Spitalul Clinc Județean Timișoara Pius Brînzeu va scoate la concurs, în maxim o lună, 150 de posturi.

În anii anteriori, septembrie 2014 și ianuarie 2015, spitalul a scos la concurs 200 de posturi. Locurile de muncă nu prea sunt căutate din cauza salariilor deloc atractive. Astfel că se menține un flux continuu în schimbarea personalului care decide să părăsească postul ocupat. Unitatea sanitară dispune în prezent de 1.100 de paturi, până când reabilitarea completă a spitalului va fi finalizată. Renovările masive care au început încă din 2015 au ținut câteva secții închise. Acest aspect nu a adus probleme în ceea ce privește îngrijirea pacienților.

După reabilitarea secțiilor și a saloanelor, spitalul va avea secții noi pentru tratarea pacienților și totodată mai multe locuri pentru ei. Situația angajaților de la anumite posturi ridică probleme minore în spitalul din Timișoara. Cu toate astea, conducerea susține că are nevoie atât de personal calificat, în special pentru secțiile noi, ce vor fi deschise, cât și de oameni mai puțin calificați pentru anumite posturi.

Pentru cele 1.100 de paturi de care dispune spitalul în prezent, sunt răspunzători 2.500 de angajați.  Acest număr include atât medicii, cât și asistentele sau infirmierele.

Conducerea spitalului declară că: ”Nu putem vorbi despre un deficit de personal, ci despre ocuparea unor posturi vacante, care au fost deblocate. E adevărat că există un flux de personal, în special în ceea ce înseamnă infirmiere, asistente, brancardieri și liftieri, unde salariile sunt destul de mici”.

LĂSAȚI UN MESAJ