Spitalul groazei din vestul țării face noi victime !

2228

Cristina Rusu, o tânără mămică, a pornit în urmă cu câteva luni o adevărată revoluție în ceea ce privește sistemul sanitar din Arad. Scrisoarea adresată de Cristina Rusu președintelui Consiliului Județean Iustin Cionca și publicată la acea vreme de Special Arad a generat proteste din partea unui grupă de mămici, proteste care s-au soldat în cele din urmă cu schimbări inclusiv la vârful piramidei Spitalului Clinic Județean Arad.

După câteva luni de oarecare stare de calm, problemele se pare că au reapărut la Secția Boli Infecțioase Copii, secție aflată în curtea Spitalului Județean. Ele au fost semnalate în urmă cu câteva zile de o altă mămică, Romina – Amalia Bărbosu, care a postat în grupul de Facebook MĂMICI ÎN ARAD următorul text:

Barbosu Romina-Amalia

16 iulie la 10:26

Buna seara mamici! Sunt internata cu micutul la spitalul judetean sectia boli infectioase din cauza unor varsaturi si diaree. Este normal sa stam intr-un salon cu doua paturi si un patut 3 mame si 3 copii? Eu dorm la picioarele uneia dintre mamici cu fetita pt ca baietelul meu are un an si 11 luni el doarme in patut si eu pe scaun! Deci e vai si amar..nimeni nu face nimic..mizerie, muste, tantari in salon.. nu are rost!”

Dacă în scrisoarea Cristinei se vorbea mai mult despre actul medical, acum, Romina-Amalia semnalează mizeria din spital, pericolul de infecții, dar mai ales condițiile de cazare.

Cristina Rusu posta și ea pe Facebook, în urmă cu două luni, un text prin care își arăta mulțumirea pentru schimbările aduse la spital:

„Cristina Rusu

16 Mai

Dragi mamici, a venit ora concluziilor. Eu, personal, sunt foarte multumita de tot ce am realizat impreuna. Realizarile sunt urmatoarele: – s-au schimbat: managerul spitalului, directoarea de ingrijiri, directorul medical si directorul administrativ. In locul celor vechi au venit oameni competenti si dornici de a face schimbari in bine. S-au schimbat vanitele, s-au cumparat termometre si s-a curat si deratizat sectia si beciul de sub ea. Sa speram ca astfel ne-am scapat de gongi. – s-au suplimentat posturile de asistenta si infirmiera. – sefa sectiei a primit avertisment, primul primit de un medic din spitalul judetean in ultimii 20 de ani. – s-a scos la concurs postul de medic de infectioase – masurile luate astazi de conducere se regasesc intr-un document pe care il voi distribui aici. Asa ca, mamici, inca o data va multumesc pt implicare si va rog sa nu va mai lasati lasati calcate in picioare, voi sau puiutii vostri. Sanatate multa tuturor!”

Starea de calm a apărut probabil și din cauza lipsei de mediatizare. La începutul lunii mai, chiar la data de 1 mai, o altă mămică, Diia Diia, scria și ea, evident tot pe un grup dedicat mămicilor pe Facebook, despre condițiile din spital:

,,Diia Diia se simte revoltata.

1 Mai

Heiii mămicii , sunt noua în acest grup așa ca miar face mare plăcere sa ne cunoaștem mai bine! Mă Denceff Diana am 22de ani sunt din Arad și sunt mamă a unui băiețel de 10 luni …As vrea sa va povestesc puțin din ce am pățit și câte am văzut la secția de Boli infecțioase din Arad.

Marți seara am fugit cu bebe la spital deoarece a început sa facă diaree și era deshidrat așa ca m-am dus. A fost bebe consultat si ne-a trimis la Boli infecțioase la internare unde am fost preluați de un asistent care părea de treabă … Ne-a făcut internarea și în timp ce așteptam să vină doctorița vedeam gongiile cum mișunau pe jos …

Mămici va jur ca nu am mai văzut atâtea gongii și gândaci câți am văzut acolo …pur și simplu ceva de nedescris. Trebuie făcut ceva așa ceva nu se poate.”

Altfel spus, problemele la Secția Boli Infecțioase Copii sunt departe de a fi rezolvate. Am folosit termenul „ghetou” în titlu tocmai pentru a reda și mai bine imaginile din această secție, o secție în care, precum în Varoșia din Al Doilea Război Mondial, gongile se simt la ele acasă, pericolul de infecții îl poți găsi peste tot, iar mămicile, precum femeile în acea perioadă, dorm și trei într-un pat.

Și suntem în Arad, în iulie 2017, un oraș care se pretinde european, un oraș care a candidat pentru titlul de Capitală Culturală a Europei în 2021…

sursă: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ