Spitalul de Copii “Loius Țurcanu” primește un aparat mobil de radiologie

29

Un aparat mobil de radiologie achiziționat de Primăria Timișoara pe fonduri europene urmează să fie dat în folosință Spitalului de Copii “Loius Țurcanu”. Consiliul Local a aprobat în ședință extraordinară darea în administrare pe o perioada de cinci ani spune consilierul local Dan Diaconu

“Achiziția a fost făcută de către primărie printr-un proiect european, la care primăria era lider, dar, sigur, pentru Spitalul Louis Țurcanu. Birocratic, aparatul fiind în proprietatea primăriei, se dă în administrarea spitalului”, spune Dan Diaconu.

Aparatul va fi folosit atât în sălile de operații cât și în zonele cu pacienți COVID spune medicul Mihai Gafencu. “Aparatul de radiologie mobil folosește în situații în care faci o operație în altă sală dar se poate folosi și în zona COVID și în zona non-COVID. Este un lucru foarte util, asta este important”, spune Mihai Gafencu.

Aparatul de radiologie mobil a fost achiziționat de administrația locală în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente a Unității de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara” și are o valoarea de peste 550.000 de lei cu TVA.

sursa – radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ