Speranța renaște! Poli întoarce de la 0-1 la 3-1 în fața pandurilor

246

Timișoara a regăsit gustul victoriei în play-outul Ligii I de fotbal. Poliștii au obținut un succes extrem de important în fief-ul unei rivale directe, 3-1 cu Pandurii Târgu Jiu, și ies din zona retrogradabilă.

ACS Poli a reușit al treilea succes din play-out și urcă provizoriu pe locul 4 al clasamentului – cea mai bună clasare a acestui sezon. Elevii lui Ionuț Popa au învins-o pe Pandurii Târgu Jiu, în partida ce a deschis etapa a cincea, cu 3-1. Un meci cu o desfășurare ciudată în care bănățenii au întors scorul de la 0-1 după ce rataseră un penalty. Violeții au beneficiat de greșelile gorjenilor care au încheiat meciul cu trei oameni în minus pe teren pentru două eliminări și o accidentare.

Pe Municipalul de la Severin, Poli s-a văzut condusă din minutul 25 prin reușita lui Hlistei. Cinci minute mai târziu oaspeții au primit un penalty pentru un fault la Bărbuț, însă lovitura a fost irosită de Drăghici. Căpitan pentru acest joc, Soljic a irosit două șanse bune în finalul primei reprize și se părea că nimic nu le merge bănățenilor.

Vizitatorii au primit o mână de ajutor în primele minute ale părții secunde, fundașul gazdelor Nwabueze a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Poli a profitat de superioritatea numerică și a presat pentru a relansa partida. Momentul s-a produs în minutul 70 când nou intratul Pedro Henrique l-a păcălit pe Stanca cu un șut la colțul lung. Peste nici două minute Poli a trecut în avantaj, Bărbuț fiind în rolul de marcator.

De aici încolo pe teren a existat doar Poli, mai ales după ce Pandurii au mai pierdut un om pe Sârghi în minutul 78. Accidentat acesta nu a mai putut continua jocul și toate înlocurile erau epuizate. În minutul 84, Ene l-a tinut pe Popovici scăpat singur spre poarta adversă și centralul a scos al doilea cartonaș roșu. La faza următoare Cânu a stabilit scorul final cu o lovitură de cap. Scor final 3-1 și Poli are 10 puncte adunate în primele 5 meciuri din play-out.

ACS Poli: Straton – Străuţ, Cânu, Scutaru, Novak (56-Pedro Henrique) – Artean, Soljic – Bărbuţ, Mailat, Popovici – Drăghici (34-Neagu) (87-Bîrnoi).

Poli are acum o săptămână la dispoziție pentru a-și încărca bateriile înaintea următorul duel din play-out, cel de la Târgu Mureș din 15 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ