Spectatorii timișoreni, dezamăgiți! Învinși de bucureșteni! ACS Poli – FCSB 0-1

559

ACS Poli a cedat la limită partida cu FCSB, scor 0-1, din runda a doua a Ligii I. Așteptatul duel de pe Dan Păltinișanu s-a încheiat tensionat după unele decizii suspecte ale arbitrului de centru din București!

Timișoara s-a pregătit cum se cuvine pentru debutul favoriților ACS Poli pe propria arenă în noul sezon al Ligii I. Aproximativ 20.000 de spectatori s-au aflat în tribunele arenei Dan Păltinișanu, unii pentru a-și vedea la treabă echipa preferată, alți pentru obișnuita vizita a echipei militare.

Nebunia din tribune nu a avut corespondent în teren pentru că spectacolul oferit a fost unul modest. Gazdele au oferit o replică neașteptat de bună unei echipei bucureștene mediocre. Vedetele Alibec, Budescu sau Pintilii nu au fost cu nimic peste Artean, Vașvari sau Țigănașu. Cel puțin primele 45 de minute vicecampioana a părut o glumă a ”selecționatei divizionare” așa cum a fost supranumită trupa lui Dică.

Violeții au avut inițiativa și au avut primii șansa de a marca. Era jumătatea reprizei când reluarea cu capul a lui Cânu îl pune în poziție bună de a șuta pe Melinte, însă torpila acestuia e blocată. Bucureștenii s-au arătat periculoși într-o singură situație, în ultimele minute ale mitanului după o ieșire eronată pe centrare a lui Straton. Alibec a ajuns târziu la centrare și a trimis alături de buturile gazdelor.

Poli a încasat o lovitură grea în finalul primei reprize. Munteanu are o intrare întârziată la Junior Morais în jumătatea adversă și este eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Era minutul 45 și mijlocașul dreapta încasase două avertismente în decurs de 15 minute de la centralul Chivulete, coincidență sau nu un arbitru din București…

Superioritatea numerică a început să își pună amprenta pe desfășurarea jocului și oaspeții au pus presiune mai mare pe defensiva bănățenilor. Firesc au apărut și ocaziile de poartă, în minutul 50 Teixeira a reluat eronat din fața porții goale. Zece minute mai târziu Budescu l-a încercat pe Straton cu un șut de la distanță. Golul a căzut în minutul 63, centrare Budescu în fața porții și Gnohere a pus latul: 0-1.

Același Budescu și-a încercat șansa cu un șut din unghi, parat de Straton.

Poli a avut o șansă imensă de a egala prin căpitanul Cânu; fundașul a ”reușit” să nu nimerească poarta goală din 2 metri. Ultima situație de poartă a aparținut bucureștenilor, devierea lui Gnohere peste transversala lui Straton. Finalul a fost extrem de tensionat după încă o ”scăpare” a centralului Chivulete. Acesta a trecut peste semnalizarea tușierului care semnalizase o infracțiune a fundașilor FCSB-ului, provocând un val de proteste din partea timișorenilor. Final 0-1.

ACS Poli: Straton – Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu – Artean, Soljic (81, Croitoru) – Munteanu, Vașvari (46 – Ciucur), Bîrnoi – Bud (55 – Doman).

Steaua: Niță – Momcilovic, Bălașa, Larie, Enache – Pintilii, Junior Morais – Man, Budescu, Tănase (46, Teixeira) – Alibec (58, Gnohere).

ACS-ul rămâne cu cele trei puncte adunate în victoria de la Chiajna. În runda următoare trupa lui Ionuț Popa va merge la Giurgiu pentru duelul cu Astra.

LĂSAȚI UN MESAJ