Jos pălăria! Sergiu Ionuț Novac, un elev care face cinste Lugojului, județului și țării

1340

După ce a luat medalia de aur la olimpiada națională de matematică și s-a calificat în lotul olimpic al României, lugojeanul Sergiu Ionuț Novac, de la Colegiul Național ”C. Brediceanu”, ”recidivează” cu o nouă performanță, de această dată internațională.

El a obținut o mențiune la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară, care se susține la mai multe materii. Iar performanța lugojeanului e cu atât mai mare, cu cât e doar în clasa a IX-a, dar concurează cu elevi mai mari, chiar și de clasa a XI-a.

Olimpicii români au cucerit douăsprezece premii (două medalii de aur cu punctaj maxim, opt medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune) la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 14 — 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă). Componenții echipei României au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică.

În funcție de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Iași) — medalii de argint.

Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din Constanța) — medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘Vasile Lucaciu’ din Baia Mare) — medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘C. Brediceanu’ din Lugoj) — mențiune.

Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Național ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung Muscel) — medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București) și Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) — medalii de argint.

Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) — medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța) — medalii de argint.

LĂSAȚI UN MESAJ