Soțul directoarei bihorence care a murit intoxicată cu otravă de șobolani va fi audiat. S-a deschis dosar penal

425

Soţul directoarei adjuncte de liceu din Bihor care a murit în urma unei intoxicaţii a fost externat din spital, vinerea trecută şi s-a întors acasă, bărbatul urmând să fie audiat în zilele următoare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, care fac deja cercetări în cazul celor doi pentru ucidere din culpă.

Vasile Ştiube a fost ţinut în comă indusă vreme de două săptămâni, după ce medicii au descoperit că are plămânii extrem de afectaţi, sursa intoxicaţiei care a ucis-o şi pe soţia bărbatului nefiind încă găsită.

Situaţia va fi clarificată abia după ce medicii legişti vor finaliza analizele histopatologice, rezultatele fiind aşteptate şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta care au preluat ancheta şi fac cercetări pentru ucidere din culpă, urmând să-l audieze şi pe bărbat în zilele care urmează.

„Există un dosar pentru ucidere din culpă în ancheta procurorilor din Salonta, dar deocamdată se fac cercetări pentru faptă, nu există suspect în cauză. Soţul victimei va fi cu siguranţă audiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Directoarea adjunctă a Liceului Teoretic Nicolae Jiga din Tinca, învăţătoarea Alina Ştiube, a murit, pe 9 octombrie, la doar 49 de ani. Femeia a fost internată în spital, cu trei zile mai devreme, după ce a acuzat diverse stări de rău, la fel ca soţul ei, pe care le-a pus pe seama unei conserve de ton. Bărbatul a intrat imediat în comă, însă femeia s-a simţit mai bine după o zi de spitalizare, motiv pentru care a şi fost lăsată acasă. După o noapte petrecută în locuinţă, ea a ajuns din nou la spital, pe 8 octombrie, de astă dată în stare gravă, iar o zi mai târziu a murit. Pentru a salva viaţa soţului femeii, inginer şi asociat la o companie agricolă din Tinca, medicii i-au făcut zilnic lavaj bronho-alveolar, procedură care permite recoltarea eventualelor particule, agenţi patogeni, dar şi urmărirea evoluţiei sub tratament a afecţiunii.

În timpul anchetei penale pornite în caz, procurorii au găsit în locuinţa celor doi un pesticid care emană gaze toxice, folosit în agricultură pentru gazarea insectelor, dar şi a rozătoarelor în depozitele cu cereale.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.