Șoseaua spectaculoasă a României va fi reabilitată. 80 de kilometri, modernizați cu peste 40 milioane de euro

274

Modernizarea Transalpinei de Apuseni, drumul spectaculos de aproape 80 de kilometri a intrat în ”linie dreaptă”. O asociere formată din trei firme, dintre care două înregistrate în Italia, a depus oferte pentru cele două loturi ale contractului în valoare de peste 40 de milioane de euro.

În 27 noiembrie s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor pentru reabilitarea DJ 107 I, împărţit în două loturi. Potrivit documentelor publicate pe SEAP, Asocierea Operes SRL – Societatea de Construcţii Napoca S.A. – Cosedil Spa. este singura care a depus oferte viabile pentru ambele loturi, cu menţiunea că pentru lotul 1 (primii 45,5 km) lider de asociere a fost desemnată firma Operes SRL, iar pentru lotul 2 (de la km 43+500 până la km 78+420) lider de asociere a fost desemnată firma Societatea de Construcţii Napoca S.A.

Pe ambele loturi, subcontractor este S.C. Alpego Serv, cu sediul în Stremţ, sat Geoagiu de Sus. Firmele Operes şi Codesil sunt înregistrate în Italia. Consiliul Judeţean Alba a lansat oficial procedura de achiziţie a contractului în valoare de peste 40 de milioane de euro privind modernizarea DJ 107 I, în 6 septembrie, iar perioada de ofertare a fost prelungită cu mai bine de o lună, iniţial fiind programată să se încheie în 10 octombrie 2018.

Valoarea estimată a contractului este de 141.552.776 de lei, fără TVA (circa 30 de milioane de euro). Cu TVA, valoarea contractului se ridică la aproape 44 de milioane de euro. „Transalpina de Apuseni” este unul dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi întortocheate drumuri din România, care face legătura între municipiul Aiud şi comuna Bucium pe culmile Munţilor Apuseni.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ