Sorin Grindeanu, luat la rost de UDMR!

446

UDMR a acuzat, joi, Guvernul României că a cerut Curţii Europene de Justiţie să anuleze decizia CE privind Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack, şi vrea explicaţii de la fostului premier Sorin Grindeanu, apreciind că demersul lezează interesele a 50 de milioane de minoritari europeni.

Potrivit președintelui executiv Porcsalmi Balint, demersul Guvernului României a fost primit cu „consternare” de UDMR în condiţiile în care, din discuţiile politice purtate între reprezentanţii UDMR şi cei ai Guvernului României, Sorin Grindeanu a dat asigurări că România nu va ataca în instanţă Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack.

„Vom avea întâlniri în perioada următoare cu partenerii politici, însă nu vom merge la Guvern cu mâna întinsă, cerând să-şi retragă iniţiativa. Vom avea discuţii politice cu coaliţia de guvernare PSD şi ALDE şi vrem să înţelegem cine a aprobat şi iniţiat memorandumul privind Minority SafePack”, a mai spus preşedintele executiv al UDMR.

Comisia Europeană a înregistrat în 29 martie 2017 Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack iar în urma acestei decizii reprezentanţii minorităţilor naţionale trebuie să strângă un milion de semnături din cel puţin 7 state membre ale UE timp de un an, în baza cărora Comisia Europeană va elabora o directivă sau mai multe directive privind protecţia minorităţilor naţionale autohtone.

UDMR s-a angajat să strângă 250.000 de semnături din România.

Campania FUEN de strângere a milionului de semnături a început, simbolic, la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, în cadrul Congresului FUEN din luna mai.

Preşedintele Uniunii Federative a Minorităţilor Europene (FUEN), Vincze Lorant, a declarat la rândul său că România este singura ţară care a întreprins acest demers în instanţă împotriva CE, fapt care duce la auto-izolarea ţării noastre pe plan european.

„Mi se pare hilar că România porneşte un proces împotriva Comisiei Europene. Mesajul României a fost clar: de a bloca pin orice mijloace această iniţiativă cetăţenească privind minorităţile”, a spus Vincze.

3 COMENTARII

  1. Bai unguri retardati care nu ati reusit in sute de ani sa invatati limba romana si ati cerut si primit ca medicii ,asistentele medicale,politiile locale,functionarii publici din administratii sa-si schilodeasca limba spre a va vorbi in limba voastra troglodita ,ce puii mei de drepturi mai vreti,nu vreti voi sa plecati dracu in pustele mongole strabune ?

LĂSAȚI UN MESAJ