Bilanțul victimelor la Barcelona – cel puțin 13 morți! VIDEO

348

Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața în urma atentatului de joi, de la Barcelona, transmite din surse ale poliției postul local de radio Cadena Ser.

Alte mass media locale, inclusiv ziarul El Pais, afirmă că sunt cel puțin 10 morți.

Consulatul General al României la Barcelona are în atenție incidentul produs în zona La Rambla și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români, se arată într-un comunicat al MAE.

„Momentan nu există indicii în acest sens”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223; apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Update 2: Un român este rănit și este în spital. Are traumatisme grave la picioare și mâini.

Update 1: Polițiștii i-au căutat timp de trei ore pe teroriștii din Barcelona. Unul dintre aceștia a fost capturat, iar la două ore distanță oamenii legii i-au depistat pe ceilalți doi. Primele informații arată că a avut loc un schimb de focuri între polițiști și teroriști, iar unul dintre aceștia a fost ucis.

Presa spaniolă relatează că teroriștii ar fi lovit cu mașina trei dintre polițiști.

Bilanțul atentatului de la Barcelona atinge cote dramatice. Din informațiile oferite de poliția catalană până în acest moment avem 13 morți și 50 de răniți.

În rândul răniților, 10 dintre aceștia sunt în stare critică. Toți răniții au fost transportați la spitalele din Barcelona.

 

Vezi și: Alertă teroristă la Barcelona! O furgonetă a intrat în mulțime! VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ