Vești bune de la Sorin Grindeanu, fostul premier bănățean, pentru toți românii!

5075

Vom plăti mai puțin pentru convorbirile telefonice pe rețelele mobile, asta după ce președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a anunțat la începutul lunii decembrie 2017 că vor exista o serie de schimbări începând cu anul 2018.

Conform acestuia, tarifele de interconetare pentru România urmează să scadă de la 0.94 eurocenți pe minut la 0.84 eurocenți pe minut, fiind vorba de o scădere, în medie, de 12.5% pentru tarifele aplicate românilor.

Mai exact, aceste tarife de interconectare sunt acelea care trebuie plătite de operatorul din rețeaua căruia se inițiază apelul către operatorul în rețeaua căruia se termină apelul.

Ultima astfel de modificare prin care aceste tarife au fost scăzute a avut loc în 2014, făcându-se atunci o reducere de la 3 eurocenți pe minut la 0.96 eurocenți pe minut.

Schimbările nu pot fi decât benefice pentru utilizatorii de telefonie mobilă, și asta pentru că în unele cazuri fie vom avea facturi mai mici, fie vom avea mai multe beneficii pe sumele pe care le achităm în prezent, asta în funcție de fiecare operator în parte.

„Prin reglementarea pe care o s-o dăm în viitorul apropiat, reducem acest cost (al tarifului de interconectare – n.r.) la 0,84 de eurocenți, ceea ce eu sper că, într-un final, va duce la o factură mai mică pentru utilizatori. Până la sfârșitul anului a fost în dezbatere publică. Eu sper ca până la jumătatea lunii martie să intre în vigoare”, a explicat Sorin Grindeanu la începutul lunii decembrie.

Decizia a venit după insistențele Digi Mobil care a cerut încă din octombrie 2017 ca lucrurile să fie regândite în acest sens, în condițiile în care utilizatorii cer constant tarife.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ