Sorin Frunzăverde pleacă din fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin

576

După o lungă prezență în fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde va pleca din această funcție și nu pe calea naturală a alegerilor, ci pentru că face de mai bine de jumătate de an un tratament complex.

Cu toate că în această perioadă Sorin Frunzăverde are de traversat un proces în urma căruia a fost condamnat, problemele medicale l-au determinat să absenteze mai bine de șase luni de la serviciu.

În aceste condiții, prefectul Florența Albu a emis un ordin prin care mandatul de președinte al lui Sorin Frunzăverde a încetat înainte de termen. Ordinul vine în urma raportului făcut de secretarul județului, Darian Ciobanu, care a confirmat că înaltul demnitar absentează de mai bine de șase luni de la ședințele Consiliului Județean din cauza unei boli grave.

Un președinte interimar al Consiliului va fi ales dintre consilierii județeni într-una din ședințele forului care va fi stabilită ulterior.

UPDATE: Florența Albu, prefectul județului Caraș-Severin, a făzut azi, la ora prânzului, o declarație legată de clarificarea ordinului de încetare a mandatului în cazul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

”Am primit în 4 aprilie o adresă de la Consiliul județean prin care am fost informați despre situația Consiliului județean, inclusiv de faptul că președintele e în concediu medical de anul trecut, din cauza unei boli grave certificate, a spus Florența Albu. Moment în care a trebuit să luăm act și să constatăm că, în cornformitate cu art. 69, aliniatul 2 din legea 215 a administrației publice locale, unde spune foarte clar că în cazul în care un președinte de CJ sau un primar nu-și poate îndeplini atribuțiile pe o perioadă de șase luni într-un an din cauza unei boli grave certificate, mandatul acestuia încetează de drept. Am făcut cercetările necesare, a verificat documentele medicale, din păcate acest fapt se confirmă. S-a emis așadar ordinul de încetare. Desigur că domnia sa poate face contestație, în decurs de zece zile de la comunicare și poate să sesizeze în 30 de zile și contenciosul administrativ. ”

Prefectul Florența Albu a explicat că nu-i face plăcere să emită ordine de încetare a mandatului pentru niciun ales dar Instituția Prefectului trebuia să se sesize în momentul în care a primit adresa de la Consiliu județean.

LĂSAȚI UN MESAJ