20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

SONDAJ 2016. Care-i CEL MAI MARE SPORTIV din ROMÂNIA al tuturor timpurilor? Timișoreanca Iolanda Balaș este în TOP 10

Gheorghe Hagi (32%), Nadia Comăneci (16%) și Simona Halep (14%) sunt primii în topul sportivilor români preferați, în timp ce jucătorii de fotbal Lionel Messi (23%) și Cristiano Ronaldo (20%) sunt primii în topul sportivilor străini admirați, spun doar câteva dintre datele rezultate în urma unui sondaj de opinie IRES cu privire la interesul și atitudinile românilor față de sport și față de Jocurile Olimpice de la Rio 2016, sondaj realizat în perioada de desfășurare a competiției olimpice (16-18 august 2016).

Disciplina sportivă preferată este fotbalul, mai mult de o treime dintre cei intervievați (35%) declarându-și preferința pentru acesta.
Tenisul de câmp și gimnastica sunt preferate de aproximativ unul din zece participanți la studiu (câte 9%), iar 8% dintre respondenți declară că preferă handbalul.
9% dintre persoanele chestionate au declarat că nu au un sport preferat.
Competițiile de fotbal, tenis și handbal (în această ordine) sunt urmărite frecvent sau uneori de mai mult de jumătate dintre respondenți, cele de baschet, în schimb, fiind urmărite frecvent sau uneori doar de 31% dintre participanții la studiu.

Cel mai mare sportiv din România al tuturor timpurilor este, în opinia unei treimi dintre respondenți (30%) Nadia Comăneci și, în opinia a mai mult de un sfert dintre cei chestionați – Gheorghe Hagi (26%). Jucătorii de tenis Ilie Năstase și Simona Halep se află pe locul trei în topul mențiunilor cu privire la cel mai mare sportiv român, fiecare dintre ei fiind amintiți de câte 6% dintre respondenți.
Ivan Patzaichin, Nicolae Dobrin și Ion Țiriac sunt menționați de câte 3% dintre cei intervievați, iar Helmuth Duckadam, Iolanda Balaș și Gabriela Szabo – de câte 1% dintre participanții la studiu.
15% dintre persoanele chestionate nu au răspuns la întrebare.

Competițiile sportive pe care respondenții le urmăresc cel mai frecvent sunt cele de fotbal (44%), tenis de câmp (12%) și gimnastică (11%). 7% dintre cei intervievați declară că nu urmăresc competiții sportive deloc și alți 7% nu știu sau nu răspund la întrebare.
Trei sferturi dintre persoanele chestionate (76%) declară că admiră un sportiv român în viață și doar 42% dintre ele susțin că admiră un sportiv străin în viață.
Dintre cei care admiră performeri români, o treime menționează drept sportivul admirat pe: Gheorghe Hagi (32%), Nadia Comăneci (16%) și Simona Halep (14%).
Sportivii străini admirați în cea mai mare măsură de românii intervievați sunt fotbaliști: Lionel Messi (23%), Cristiano Ronaldo (20%), Pelé și Diego Maradona (câte 4%); jucătorii de tenis admirați de participanții la studiu sunt menționați de câte 3% dintre respondenți: Novak Djoković, Roger Federer și Maria Sharapova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Revine la Merlin Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!

La acest sfârșit de săptămână, spotlight-ul se mută pe Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!, eveniment cultural open air, aflat la a doua ediție, organizat...

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun...

Citește și :