Soluții de avarie pentru problema gazului din Timiș

149

Problema lipsei gazului în 4 localități din Timiș pune pe jar autoritățile din zonă, dar se agită apele și la nivel național.

Prefectul de Timiș a reușit să obțină, la București, promisiunea reprezentanțiilor OMV că se va relua furnizarea gazului pentru ”consumatorii vulnerabili”. Asta înseamnă că cele două școli din Deta și spitalul vor fi realimentate cu gaze naturale. În unitățile de învățământ și în cea medicală este foarte frig. Intervențiile chirurgicale din spitalul din Deta au fost anulate.

Pe fir au intrat și reprezentanții Consiliului Județean Timiș, care cer furnizorilor de utilități să respecte contractele și le transmit că județul nu este ”sat fără câini”. ”Situația creată în localități din sudul județului Timiș, Moravița, Deta, Denta, Voiteg, ne arată cât de greșit este că statul să nu își păstreze pârghiile necesare pentru a interveni atunci când interesele cetățenilor sunt afectate. Întreruperile repetate de gaz din localitățile respective sunt inacceptabile și solicit companiilor implicate, fie că este vorba despre distribuitori sau producători, să nu își regleze neînțelegerile pe seama populației din județul Timiș și să dea dovadă de responsabilitate.

Cred că trebuie ca toate autoritățile județene și naționale să intervină, indiferent că au sau nu competență legală, pentru ca asemenea practici să înceteze, iar firmele să înțeleagă că județul Timiș nu este un sat fără câini”, a transmis Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. Soluția de criză nu rezolvă însă marea problemă a lipsei rezervei de gaz. Marți, la sediul Prefecturii Timiș va vvea loc o nouă întâlnirii cu reprezentanții companiilor petroliere din regiune, iar miercuri, problema va fi retranșată la Ministerul Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ