Soldatul american care s-a îndrăgostit de o localitate din Banat! Cu ce se ocupă zilnic fostul militar de elită din Armata SUA

2465

Revista Realitatea Bănățeană a publicat un reportaj despre un american, din Chicago, care s-a stabilit în localitatea Giulvăz, județul Timiș. James Stewart, în vârstă de 55 de ani, le-a declarat reporterilor că a cunoscut-o pe soția sa, româncă, în Germania și că, acum 5 ani, a venit pentru prima oară în România.

După ce a gustat sarmale a hotărât să rămână aici: „A fost primul contact cu ceea ce înseamnă să trăieşti în România şi mi-a plăcut nespus. Eu am fost crescut cu hamburgher şi steak, însă încet-încet, în meniul de bucătar am introdus ciorbele, salata de boeuf şi cea de vinete şi alte bunătăţi specifice, printre care şi prăjiturile”, povestește americanul.

„Am lucrat în armata terestră de la 19 la 39 de ani, pentru asigurarea securităţii bazelor militare din Orientul Mijlociu, dar şi la serviciile de antidrog şi antiterorism din Europa. ” ”Americanu” spune: „Aici e mai bine ca acasă, în America. E linişte şi nu ai nici un stres.În ţara natală, mergi la serviciu, apoi o pauză de cafea şi iar muncă. La sfârşitul programului ieşi la o pizza sau la un local, apoi te odihneşti pentru a doua zi. Iar mâine, e la fel, aceeaşi rutină. La Giulvăz, am posibilitatea să îmi renovez casa, să fac plajă în curte, să ies cu oamenii din sat la o bere, să cresc câini şi pisici, să mă simt liber… Poate lipsesc alte lucruri, dar nu e vorba de ce ai, ci de cum te simţi. Cred că mai importante sunt lucrurile care te fac să te simţi bine”, a mai spus James.

James Stewart își umple timpul cântând la saxofon, mărturisind că nu-i plac folclorul bănățean și cântatul cocoșilor în zori.

american in banat

sursă: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.