Şoferii care poluează, luati în vizor de Registrul Auto Român. Urmează controale în trafic

273

Poluarea devine o problemă tot mai stringentă pentru România, iar autorităţile încearcă să ţină pasul cu cele din Europa, mult mai implicate în procesele de ecologizare. Astfel, Registrul Auto Român va achiziţiona un aparat care îi va identifica pe şoferii a căror maşini poluează.

Este vorba despre un echipament portabil de măsurare a emisiilor poluante. Un astfel de aparat costă 1,6 milioane de lei şi permite prelevarea și analizarea unor mostre din gazele emise în mers, în condiții reale de trafic, pentru toate tipurile de autoturisme.

„Echipamentul portabil de măsurare a emisiilor poluante – PEMS -, care se poate instala pe orice autovehicul din categoriile M şi N, se conectează la sistemul de evacuare al autovehiculului, în partea finală a acestuia, prelevează şi analizează mostre din gazele de evacuare, în timp ce autovehiculul este condus în condiţii reale de trafic, pe un traseu prestabilit şi verificat cu ajutorul aparatului GPS din dotarea PEMS”, a explicat directorul general al RAR, George Dincă.

LĂSAȚI UN MESAJ