Șoferii care locuiesc în cartierele aglomerate ale Timișoarei, între ciocan și nicovală

527

Problema parcărilor în Timișoara e deja binecunoscută. În special în cartierele aglomerate, unde șoferii sunt prinși între ciocan și nicovală. Pe de o parte nu sunt destule locuri de parcare, iar pe de altă parte sunt amendați dacă parchează pe trotuare, chiar dacă acestea sunt suficient de late pentru a permite și trecerea pietonilor.

Iar în aceste condiții, desființarea unor locuri de parcare, și așa insuficiente, provoacă revolta locatarilor.

Un astfel de caz ne este semnalat de un cititor care locuiește în zona Bana Dochia unde, pentru construirea unul sens giratoriu, au fost desființate câteva zeci de locuri de parcare.

Buna ziua,

Vă semnalez o problemă din Zona Baba Dochia. De câteva săptămâni se lucrează în această zonă pentru a înființa un sens giratoriu. Lucrările sunt aproape la final, dar observăm că avem o mare problemă: AU FOST DESTIINȚATE CÂTEVA ZECI DE PARCĂRI. În această zonă era oricum mare problemă cu aglomerația, pentru că CENTURA ORAȘULUI TRECE PRIN FAȚA BLOCURILOR NOASTRE. Aceasta înseamnă gălăgie, praf, miros de cauciuc și de combustibil ars. De asemenea era greu și înainte cu parcarea, dar acum se adaugă și problema parcărilor desființate.

Se pare că în proiect au fost prevăzute și asfaltarea trotuarelor și schimbarea bordurilor, astfel trotuarul s-a înălțat, bordurile la fel – nu pot fi trecute cu masina, iar locatarii nu mai au unde parca. Oprirea este interzisă pe marginea drumului, așa că oamenii încep să parcheze aiurea.

Observ însă că trotuarul, împreună cu pământul de lângă au o lățime de aproximativ 5 metri, dar pe în această zonă pietoni sunt poate 10 pe oră, nu e un trotuar foarte circulat de pietoni. În timp ce în Timișoara avem o mare problemă cu parcările, noi desființăm câteva zeci de parcări, chiar acolo unde AR FI LOC SĂ CONSTRUIM CÂTEVA.

Vă scriu acest lucru pentru că Poliția Locală este foarte harnică în ultima vreme la dat amenzi pentru parcare în tot orașul, lucru care ne îngrijorează de asemenea.

Probabil că locatarii ar fi de acord cu amenajarea unor locuri de parcare și plătirea unui abonament anual pentru un loc rezervat.

Vă atașez câteva poze făcute zilele acestea, dar dacă treceți dvs prin zonă puteți să faceți poze mai bune.

Vă mulțumesc.

Un cetățean

P.S. Vă rog să înțelegeți faptul că nu mă semnez, dar nu doresc să ajung ”vedeta”. Doresc să se rezolve o problemă a cetățenilor din această zonă… și doresc ca cei care fac proiecte să gândească mai bine, înainte de a face proiectul, nu doar să ia banii primăriei pt că au schimbat bordurile.

baba-dochia-2

LĂSAȚI UN MESAJ