Șoferi de TIR amendați pentru că traversează Timișoara fără a plăti taxa de tranzit

270

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră desfășoară acțiuni fulger pentru depistarea șoferilor de autoturisme de mare tonaj, care nu respectă prevederile legale referitoare la circulația pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, ieri, în doar câteva ore au fost verificați zeci de conducători de autovehicule de mare tonaj care circulau în zona străzilor Demetriade și Amurgului, fără a respecta prevederile HCL 638/2013 privind achitarea taxei de tranzit.

Trei conducători auto au fost sancționați cu cate 2500 lei fiecare. Tot în aceeași zonă, alți trei șoferi care au parcat TIR-urile aiurea, încurcand circulația altor autovehicule, au fost de asemenea sancționați conform HCL 486/2006, în această situație sancțiunile fiind între 1000 și 2500 lei.

”Reamintim că potrivit HCL 638/2013 vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care tranzitează Municipiul Timişoara vor plăti o taxă de tranzit. Tranzitul reprezintă trecerea vehiculelor care transportă marfă pe teritoriul Municipiului Timişoara fără alte staţionări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcţiei. Nu sunt în tranzit vehiculele care aduc sau preiau marfă în și din Municipiul Timişoara. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 2.500 lei tranzitarea Municipiului Timişoara fără achitarea taxei.”, transmit polițiștii.

Poliția Locală Timișoara va continua acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să următească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ