Șofer filmat pe contransens pe autostradă. La câteva momente după, a făcut accident

155

Şoferul inconştient care a fost filmat, zilele trecute, pe contrasens, pe autostradă între Gilău şi Turda, a făcut accident. Asociaţia Pro Infrastructura cere implicarea autorităţilor.

Bărbatul a intrat greşit pe autostradă, între Gilău şi Turda, şi a continuat să circule pe banda a doua, în ciuda faptului că de mai multe ori a fost la un pas de a face un accident cu consicinţe tragice.  Accidentul s-a petrecut la puţin timp după ce, sâmbătă, şoferul inconştient a fost filmat dintr-o maşină care circula regulamentar. Bărbatul care circula pe contrasens a intrat într-o coliziune frontală după ce a trecut de maşina care l-a filmat.  „Ca să scape cât mai repede din această situaţie, circulă cu viteză mare!

Aşa s-a întâmplat şi în recentul incident din nodul Turda, unde un cetăţean a condus câţiva kilometri pe contrasens pe A3 spre Gilău.  Câţiva şoferi au reuşit să-l evite în ultimul moment dar în cele din urmă s-a oprit, aşa cum era de aşteptat, într-o coliziune frontală, din fericire fără consecinţe grave”, se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Pro Infrastructură. Poliţia Cluj a precizat că şoferului i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 60 de zile.

„Nu s-a născut încă şoferul care să nu fi ratat vreodată o ieşire sau intrare de autostradă, i se poate întâmpla oricui. În asftel de cazuri, continuaţi până la prima ieşire şi orientaţi-vă după ce aţi ieşit de pe autostradă. Ca să evitaţi astfel de incidente, consultaţi harta înainte de a porni la drum şi planificaţi cu atenţie deplasarea în nodurile mai complicate (cum e nodul Turda şi viitorul nod Sebeş), chiar dacă aveţi GPS. Nu opriţi şi nu întoarceti pe autostradă, e pericol de moarte!” – notează Pro Infrastructură.

sursa – adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.