Societatea Primăriei Timişoara primeşte semnele de circulaţie, prin atribuire directă

289

Unul dintre cele mai avantajoase contracte pe care le încheie Primăria Timişoara ajunge la o firmă din subordinea Consiliului Local. Este vorba despre serviciul de întreţinere a semnalizării rutiere din oraş. Astfel, timp de 15 ani, Societatea de Drumuri Municipale va înterţinere, monta, demonta, repara şi gestiona toate indicatoarele, semafoarele sau trecerile de peitoni din oraş.

Aleşii locali nu au acceptat contractul oricum. Aceştia au decis ca SDM să nu poată niciodată în următorii 15 ani să recurgă la subantreprenori pentru lucrările din contract. Numai societatea poate decide preţurile practicate şi acestea nu pot fi modificate mai devreme de un an.

Momentan nu s-au stabilit tarifele pe care le va practica firma şi nici valoarea contractului iniţial. Dar, decizia consilierilor este fermă: nu se organizează licitaţie şi contractul se atribuie direct. Totul pentru a evita situaţia ultimilor ani, când din bani publici s-au plătit către firma Rosign, care a deţinut serviciul din 2001 până în 2015,  câte un milion de euro anual, iar societatea privată a împânzit oraşul de indicatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ