ISU Banat va putea stinge, mai uşor, incendii la înălţime. CJT aduce autospeciale de 70 de metri-VIDEO

542

Consiliul Judeţean Timiş a anunţat că va semna, miercuri, contracul pentru achiziţia unei autospeciale la înălţime pentru pompierii de la ISU Banat. Obiectivul a fost anunţat încă de anul trecut, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ajutorul CJT pentru cumpărarea unui astfel de utilaj.

Potrivit informaţiilor oferite de Consiliul Judeţean Timiş, instituţia va achita, din surse proprii, 5,2 milioane de lei (1,18 milioane de euro) pentru autospecială. La licitaţie au participat două firme, cea câştigătoare fiind S.C. DMV Aviatech S.R.L. Termenul de livrare este 15 decembrie 2016. În bugetul de anul acesta au fost incluşi 7,2 milioane de lei pentru acest obiectiv, iar CJT face astfel o ecomonie de 2 milioane de lei.

O astfel de autospecială este dotată cu o scară care poate să ajungă la înălţimea de 70 +/- 2  metri. În prezent, ISU Banat foloseşte autospeciale care îi pot duce pe pompieri până la 33 de metri, dar numai în anumite condiţii. Un bloc cu 10 etaje are 30 de metri, dar utilajele rareori se pot lipi de bloc pentru ca scara să urce vertical din cauza grădinilor sau a construcţiilor ilegale de la parterul imobilelor.

ISU Banat are mare nevoie de echipamente mobile noi. Pompierii au la dispoziţie două autospeciale pentru lucru la înălţime, dar acestea sunt învechite. Au peste 30 de ani de funcţionare!

LĂSAȚI UN MESAJ