Social democrații iau poziție față de situația transportului local

113

Formațiunea social democraților timișoreni ia contact cu realitățile locale cu care se confruntă zi de zi publicul călător din oraș. E bine și acum după auditul făcut public de fostul director general interimar Sorin Supuran. Dar această stare de fapt nu este de azi, nici de ieri, ci este vizibilă și cunoscută de ani de zile. Poate era bună o poziție mai tranșantă până nu se ajungea la dezastrul de acum.

Fostul director general al Societății de Transport Public Timișoara, Sorin Supuran, a organizat, astăzi, o conferință de presă și a lansat în spațiul public câteva teme importante care trebuie lămurite în cel mai scurt timp și, poate cel mai important, vinovații pentru situația dezastuoasă de la STPT trebuie trași la răspundere.

Chiar dacă Nicolae Robu, așa cum ne anunță pe Facebook, baleiază în relaș, are obligația să explice timișorenilor situația tramvaielor Armonia și a vaporașelor, care au costat milioane de euro de la bugetul local, dar se confruntă cu mari probleme.

Considerăm că este imposibil ca primarul Timișoarei să nu știe de defectele de fabricație ale tramvaielor și vaporașelor, acestea din urmă fiind dotate cu piese de Dacia 1300 și cu instalații de climatizare montate ulterior preluării de la fabricant. De asemenea, conducerea Primăriei Timișoara trebuie, în cel mai scurt timp, să lămurească problema tramvaielor Armonia, pe traseu circulând doar 6 din 22, timp de câteva luni. Potrivit spuselor fostului director, și acestea se confruntă cu mari probleme tehnice, lucru care pune în pericol siguranța călătorilor.

Gaura neagră numită STPT (sau RATT) a înghițit de-a lungul anilor sume importante de la bugetul local, iar situația deconturilor de combustibil, a achizițiilor la prețuri de trei sau patru ori mai mari, a firmelor care au căpușat societatea trebuie lămurite.

Mitul conducerii orașului cu mână de fier de către Nicolae Robu este, astfel, pus serios sub semnul întrebării. Îi solicităm public primarului Nicolae Robu să ofere explicații clare legate de subiectele amintite și să ia măsuri urgente, pentru că vorbim de bani publici și, mai ales, de siguranța timișorenilor care se bazează pe serviciul public de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ