Soarta lui ACS Poli depinde de meciul de azi cu Clujul! Prin „grija” lui Ilie Sârbu și a lui Vacăroiu

5213

Părăsită de spectatori, în primul rând din cauza rezultatelor foarte slabe înregistrate de-a lungul întregul sezon de Liga 1, rămasă fără conducere de vreo trei luni și cu vistieria aproape pustiită cu două luni înainte de sfârșitul campionatului, soarta lui Poli Timișoara (merită s-o numim astfel, măcar pentru că reprezintă, totuși, Timişoara!) e pe muchie de cuțit!

Ultimii bani serioși intrați în conturile clubului, aproximativ 500 de mii de euro din drepturile de televizare, s-au epuizat extrem de repede, pe plata unor datorii mai noi și mai vechi, acumulate în vremea din urmă.

Curtea de Conturi condusă de Vacăroiu și Ilie Sârbu, (bănățeanul care n-a mișcat un deget pentru timișoreni, cel puțin, de când s-a apucat de politică, adică de vreo 20 de ani), a interzis Timișoarei să finanțeze această echipă de fotbal, în vreme ce peste tot în țară, (Teleormanul lui Dragnea fiind vârf de lance la finanțarea fotbalului din bani publici) acest lucru a fost și este posibil!

Nu e mai puțin adevărat că și managerul Daniel Stanciu poartă o parte însemnată de vină pentru felul în care el, și alții, probabil, din conducerea clubului, au făcut selecția jucătorilor aduși la echipă în acest sezon.

Astfel, dincolo de problema reală că fără bani nu poți face o minimă performantă sportivă, e totuși greu de priceput cum și de ce o bună parte dintre jucătorii aduși de Stanciu ( Zicu, Goga, Curtean, Sarmov, dintre cei mai galonați) s-au dovedit a fi decepții crunte. Asta, în comparație cu faptul că aceiași jucători, e vorba de primii trei, jucau anul trecut, la Târgu-Mureș, un cu totul alt fotbal, la o echipă care a prins ulterior Europa League!

În fine, revenind la situația din prezent, primarul Robu a recunoscut că sportivii sunt neplătiți de două luni și că situația nu e deloc roză la clubul timișorean, rămas în continuare fără finanțare din bani publici, tocmai acum când se decide soarta rămânerii lui ACS Poli în prima ligă.

Cum de investiții private nu poate fi vorba la momentului actual, discuțiile cu așa–zisul investitor – minune din Africa, fiind deocamdată povești de primăvară timpurie, rămâne ca meciul de astăzi cu CFR Cluj să fie o piatră de încercare teribilă pentru echipa „patronată” simbolic de Nicolae Robu.

Dacă trupa lui Florin Marin (și el parcă tot mai bătrân și mai epuizat, atât fizic cât mai ales ca soluție tactică în fruntea echipei) va câștiga meciul din acestă seară, începând cu ora 18, probabil că Poli va lua o mare gură de oxigen în bătălia pentru salvarea de la retrogradare! Dacă nu se va întâmpla acest lucru, probabil că atunci viitorul acestei formații, (orfană, la propriu și la figurat, la multe, prea multe capitole!) va însemna dispariția, la propriu!

Pentru că e greu că de crezut că următorii conducători ai orașului (inclusiv dl Robu, dacă va câștiga din nou alegerile, cum se prefigurează, de altfel) vor mai fi tentați de noi aventuri pe mulți bani publici, în special s-o mai ia de de la capăt, cu hibridul, dovedit nefericit, finalmente, ACS Poli Timișoara!

1 COMENTARIU

  1. Ma uitam azi-dimineata la o emisiune politica unde era vb de infrastructura pentru organizarea campionatului European din 2020….si respectivul invitat a vb despre stadioane care trbiesc construite peste tot in tara asta mai putin in Timisoara…..eu chiar nu inteleg….echipa nationala …din cate stiu eu…reprezinta toata tara asta Romaneasca…daca vor sa o faca doar a lor*(nr. a Bucurestiului…a regatului in general) sa si-o tina acolo numai sa ne spuna sa ne vedem de treaba…..numai ca este o mica problema….banii veniti din vest(de la noi) la bugetul de stat sunt buni(si nu putini) si atunci……

LĂSAȚI UN MESAJ