Soarta familiilor rămase fără case după incendiul de la mansardă. Oamenii dorm pe la prieteni. FOTO

988

În urma incendiului de la mansarda blocului din Calea Girocului, izbucnit marți, 8 persoane au rămas fără casă. Este vorba despre două familii cu câte un copil, de o tânără, medic rezident și de un bărbat. Din păcate, apartamentele lor sunt distruse și oamenii stau acum pe la prieteni.

În ajutorul lor au sărit apropiații și timișorenii cu suflet mare care au pus la cale o strângere de fonduri pentru ca cei rămași pe drumuri să își repare locuințele.

”Nu mai există acoperiș, nu mai există podele, iar mobila este inutilizabilă.

Din păcate culpa este comună, firma ce a realizat mansarda este în faliment și de negăsit, primăria locală nu oferă ajutor financiar celor afectați, iar aceste familii în prag de iarnă au plecat pe la prieteni și rude așa cum au ieșit din casele lor după ce au văzut fumul: în hainele de pe ei, cu actele și atât.

Prin bunăvoința oamenilor au primit hăinuțe și ajutoare însă…casele lor sunt tot distruse”, este apelul de pe Facebook pentru ajutorarea familiilor.

Din cele 4 apartamente, doar 3 erau asigurate. Însă până la restituirea banilor de la companiile de asigurări este cale lungă. Cei afectați au fost la Primăria Timișoara pentru a cere îndrumare. Nu au dorit case sociale, de care municipalitatea beneficiază tocmai pentru astfel de cazuri, ci au dorit să știe ce au de făcut în continuare.

Viceprimarul Farcas Imre le-a promis tot sprijinul. Astfel, autorizațiile de construire se vor elibera în regim de urgență pentru ca oamenii să poată începe reconstruirea locuințelor.

Timișorenii care doresc să ajute pot face donații în următorul cont :

Banca ING, IBAN beneficiar : RO17INGB0000999901892881, nume beneficiar: Andra Lavinia Maghiar.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ