SMS-uri de alarmare și în Timiș, prin sistemul RO-ALERT

150

Sistemul de alarmare a populației în situații de urgență va fi testat și în Timiș. Încă de vineri, 21 septembrie, oamenii vor primi SMS-uri de avertizare, totul pentru ca autoritățile să se asigure că aplicația funcționează.

Astăzi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj test în patru localități din județ (Buziaș, Deta, Făget și Sânnicolau Mare), iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Timișoara. Mesajele sunt trimise doar pentru probe, oamenii nu trebuie să se panicheze.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test.

”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Timiş”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicațiilor existente aici: https://ro-alert.ro/configurare/

LĂSAȚI UN MESAJ