Șmecherii din trafic vor plăti scump pentru tupeul lor. Schimbări importante în legislația rutieră

371

Se schimbă legea pentru șoferii recalcitranți care calcă frâna pentru a da o lecție celorlalți participanți la trafic. Cei care recurg la astfel de gesturi vor rămâne fără permis.

Şicanele în trafic sunt, mai nou, la ordinea zilei şi din ce în ce mai mulţi şoferi au decis să îşi monteze camere de bord pentru a filma eventualele incidente.

În cazul în care un şofer este şicanat în trafic şi are materialul video drept probă, cel care a produs şicana nu poate fi tras la răspundere decât în cazul în care a produs un accident sau eventuale victime. Acest lucru s-ar putea să se schimbe însă, scrie România TV.

În acest moment există pe masa parlamentarilor un proiect de lege care ar reglementa aceste lucruri astfel încât şoferii care frânează brusc în trafic şi îi încurcă pe ceilalţi participanţi la trafic ar putea rămâne fără permis de conducere timp de 30 sau de 60 de zile.

Amintim că duminică, o femeie, în vârstă de 40 de ani, a murit după ce autoturismul în care se afla, condus de soțul său (42 de ani), s-a răsturnat peste ea, potrivit botosaninews.ro. Cei doi au plecat din Cristești – județul Botoșani, către Roman – județul Neamț, dar la un moment dat bărbatul s-a șicanat în trafic cu un alt șofer, în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui Audi A8, înmatriculat în București.

La un moment dat, șoferul de pe Audi a intrat în depășirea autoutilitarei VW Transporter, dar l-a acroșat în momentul revenirii pe bandă cu partea dreaptă.

Șoferul de pe VW Transporter a pierdut controlul volanului, s-a răsturnat de mai multe ori, iar femeia fost aruncată din mașină, autoutilitara răsturnându-se peste ea.

Din nefericire, aceasta a decedat pe loc, existând ipoteza că nu purta centura de siguranță, în timp ce soțul său, rănit, a fost transportat la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ