Slujbă săvârșită de IPS Ioan pentru ctitorul al Catedralei Mitropolitane, Mihai I – foto-video

216

Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a săvârșit astăzi la amiază o slujbă specială de pomenire a celui adormit întru Domnul Majestății Sale Regele Mihai I al României. Slujba a fost săvârșită împreună cu un sobor de preoți ai Catedralei Mitropolitane ca semn de respect pentru cel ce este ctitorul sfântului lăcaș.
De altfel, conform tradiției, Majestatea Sa chiar este pictat la intrarea principală pe partea dreaptă. În parte opusă se află chipul mitropolitului de atunci Vasile Lăzărescu. De asemenea Sfântul Sinod a decis ca toate orașele să săvârșească sljube de pomenire a Regelui.

Au fost de față personalități de vază ale orașului dar și oaspeți de la București: vicepremierul Paul Stănescu, Călin Dobra președintele Consiliului Județean Timiș, Cosmin Alin Popescu rector al Universității de Știinte Agricole și Medicina Veterinară a Banatului ce poartă numele monarhului.

Acum câțiva ani a avut loc festivitatea prin care universitatea a primit numele de „Regele Mihai I al Romaniei”. Au fost de față membrii ai conducerii Universității, colonelul Dan Ionescu comandantul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat, colonelul Nicolae Slev, inspector sef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.
Regele Mihai I al României fiind fondator al Catedralei Mitropolitane Timișoara, a vizitat destul de des acestă ctitorie a sa sfințită în anul 1946.
În cuvinte emoționante IPS Ioan a scos în evidență apropierea ce s-a format între mitropolitul Nicolae Corneanu și Rege. Mai multe sărbători de Paște au fost prăznuite împreună cu timișorenii la Catedrală și la reședința mitropolitană.
La intrarea în Catedrală a fost așezată o carte de condolențe unde oricine poate lăsa un gând pios pentru cel ce a condus ân două rânduri destinele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ