Situație fără precedent! Spitalele din Marea Britanie rămân fără asistente din cauza Brexit!

317

Nu mai sunt asistente în spitalele din Marea Britanie! Din cauza Brexit, cererile persoanelor din Uniunea Europeană pentru posturile de asistente în Regatul Unit au scăzut cu 96%. Sistemul de sănătate britanic are un deficit de 30.000 de posturi de asistenţă, transmite BBC, citat de ronews.co.uk.

În documentarul ,,The Romanians are coming”, Channel 4 prezenta, anul trecut, povestea unei românce care pleca în Marea Britanie pentru a munci ca asistenţă. Ca ea erau alte sute de persoane din Europa de Est. Însă după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, situaţia s-a schimbat.

După referendumul pentru Brexit, cererile persoanelor din Uniunea Europeană pentru o slujba de asistent medical au scăzut cu 96%. În aprilie 2017, doar 46 de asistente din ţări ale Uniunii Europene au aplicat pentru un job în Marea Britanie. Pe când în iulie anul trecut, numărul solicitărilor era de 1.303.

O organizaţie non-guvernamentală susţine că, doar în Anglia, sistemul medical are nevoie de 30.000 de asistente medicale. În total, 57 de mii de cetăţeni din Uniunea Europeană lucrează în sistemul medical britanic. BBC a avut că punct de plecare această statistică atunci când a realizat un material în care a arătat cum Regatul Unit atrage personal din România, în dezavantajul ţării noastre.

Sursa: ronews.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ