Situaţie dramatică la Spitalul Victor Babeş! Primarul Timişoarei aşteaptă sprijin de la Guvern

208

Situaţia de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” nu pare să aibă vreo rezolvare. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş nu a făcut încă plăţile, iar medicii spun că de luni nu vor mai trata bolnavi.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că problema este că sunt multe cazuri care nu pot fi decontate de CJAS, iar cheltuiala este acoperită din fondurile spitalului.

„Contractul pe care ar trebui să-l semneze cu CJAS este inacceptabil. În fiecare an sunt tratatăţi mult mai mulţi bolnavi decât s-a admis la decontare. Vorbesc despre cazuri validate. Spitalul nu face faţă acestor cheltuieli. Mai sunt un număr important de cazuri medicale care nu au fost validate din motive formale. De exemplu, cetăţeni străni care nu au CNP. Oamenii trebuie trataţi că doar nu o să fie lăsaţi să moară”, a declarat Robu.

Potrivit datelor prezentate de edilul şef, din 2013 până în 2016 au fost tratate 2.686 de cazuri validate din punct de vedere medical, dar care nu au putut fi decontate de CJAS Timiş. Tot primarul spune că aceste cazuri au adunat cheltuieli de 8 milioane de lei.

„În primele 3 luni din 2017 s-au mai cheltuit un milion de lei cu alţi pacienţi validaţi ca şi cazuri medicale pentru care nu s-a făcut decontul. Spitalul are de primit aproape 6 milioane de lei de la CJAS pentru servicii medicale validate. Noi nu putem să dăm din bugetul local pentru a acoperi aceste cheltuieli”, mai spune primarul.

Edilul şef spune că soluţia nu poate veni decât de la Guvern. Robu aşteaptă ca Executivul să găsească o metodă prin care să trimită la Timişoara banii necesari funcţionării Spitalului Victor Babeş.

LĂSAȚI UN MESAJ