Situația Colterm și a fondurilor UE, prioritățile primarului Timișoarei. Fritz: „Unele măsuri nu vor fi pe placul multora”

331
Dominic Fritz nu vrea să fie ,,omul cu drujba”, din Timișoara!

Situația financiară delicată a societății de termoficare din Timișoara și accesarea fondurilor europene sunt în atenția primarului ales, Dominic Fritz.

Dominic Fritz a declarat că se va ocupa de aceste două probleme cu prioritate de îndată ce va depune jurământul și va avea acces la toate documentele oficiale. „Am avut mai multe discuții despre Colterm, unde întotdeauna iarna e o situație critică, iar situația financiară e și ea la fel. Am discutat și despre situația fondurilor europene, unde avem foarte multe proiect, teoretic, dar avem o problemă de implementare, așadar și acolo va trebui să deblocăm totul foarte rapid”, spune Fritz.

Totdată, într-o transmisie live pe Facebook, Dominic Fritz a precizat că are în vedere reformarea aparatului Primărei, pentru ca funcționarii să fie cu adevărat eficienți. Dominic Fritz a precizat, în context, că este adeptul măsurilor dure și că nu va ezita să le aplice, chiar dacă acest lucru nu va fi pe placul unor persoane: „Principiul de competență și meritocrație, și transparență – racoltarea unor oameni pe baza competențelor, e principiul pe care ne bazăm. Nu o să fie ușor, o să vă dezamăgesc, în câteva privințe o să iau decizii poate proaste, poate dure, care nu o să fie pe placul tuturor, dar asta, până la urmă, este și responsabilitatea mea ca primar”.

Pentru a-și pune planurile în practică, primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a precizat că s-a consultat cu edilul Reșiței, Ioan Popa, care, în primul mandat, a reușit să eficientizeze activitatea primăriei municipiului de pe Bârzava, impunând competența angajaților.

LĂSAȚI UN MESAJ