Sistarea apei calde, motiv de atacuri politice! PSD adună datoriile Colterm

126

Situaţia critică de luni şi marţi, când 61.000 de timişoreni au rămas fără apă caldă, din cauza datoriilor Colterm către furnizorul de gaz, este un prilej bun de atacuri politice.

Liderii PSD Timiş nu s-au putut abţine şi au emis un comunicat de presă prin care acuză administraţia Robu de incompetenţă.

„În secolul XXI, cu doi ani şi jumătate înainte ca Timişoara să ajungă Capitală Culturală a Europei, în oraşul în care ni se predică în fiecare zi lozinci politice despre dezvoltare în forţă, meritocraţie şi smart-city, s-a întâmplat ca peste 100.000 de timişoreni să rămână fără apă caldă. Aceasta este starea de fapt, fie că din cabinetul 0 al Primăriei Timişoara se recunoaşte sau nu acest lucru.

Penibilul situaţiei a ajuns până într-acolo încât primarul Nicolae Robu, la şase ani de la preluarea mandatului de primar, invocă greaua moştenire a fostei administraţii. Cruda realitate este alta: în toţi aceşti şase ani, cu toate ajutoarele de la stat, cu schimbări de directori, cu sprijin de la Consiliul Local, furnizorul de apă caldă şi căldură – Colterm – se înfundă tot mai mult în datorii din care este imposibil să mai răzbată”, a transmis PSD Timiş.

Potrivit Colterm, regia mai are 61.000 de abonaţi. Însă, numărul real al persoanelor afectate este greu de estimat, pentru că abonaţii sunt apartamente unde pot trăi mai multe persoane şi firme.

„Tragem un semnal de alarmă acum, în ceasul al doisprezecelea, pentru a se realiza o eficientizare reală a Colterm, pentru a se face eforturi de reducere a costurilor, astfel încât această societate să poată funcţiona la parametri normali şi să nu se mai ajungă în situaţii precum cea de ieri. Dar, pentru ca timişorenii să nu fie luaţi prin surprindere, trebuie să cunoască situaţia reală a Colterm, iar datoriile acesteia sunt: către Aquatim – 15.200.000, CFR – 11.700.000, EON Gaz – 68.200.000, ANAF – 31.460.427 (eşalonat), Complexul Energetic Oltenia (furnizor de cărbune) – 23.700.00, în timp ce Primăria Timişoara are o datorie către Colterm de 5.864.597. Aceste cifre spun multe despre cum este administrat Colterm și afectează direct traiul timișorenilor abonați la compania de termoficare”, mai spun cei de la PSD.

Potrivit E-on Gaz, Colterm are o datorie totală de 66 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ