Sirieni, irakieni, un sudanez şi un palestinian, la granița cu Serbia. Printre care și un copil de câteva luni… VIDEO

244

Poliţiştii de frontieră au depistat 15 migranţi care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia.

În data de 30 septembrie 2016, în jurul orei 00.20, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia, aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte, a observat la aproximativ 300 m de frontiera cu Serbia  un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp.
Imediat, poliţiştii de frontieră impreună cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în vegetaţia din zonă, în apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (8 barbati, o femeie si 2 copii)  care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.
Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar unul din cei doi copii are câteva luni si celalalt, 2 ani. De asemenea, persoanele adulte au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot în dimineaţa zilei de 30 septembrie, in jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sannicolau Mare au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Colonia Bulgara,  4 persoane, o familie de cetăţeni irakieni formată din 2 adulţi şi 2 copii, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Grupul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Poliţiştii de frontieră timişeni  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ