Singurul elev din România care a obținut 10 pe linie la cele trei probe de la Evaluare Națională: Foarte mulți elevi nu au curajul să întrebe profesorul când nu știu

131

Eduard Maștalier – Manolescu este singurul elev pe țară care a luat 10 la toate cele trei discipline pe care le-a avut la Evaluarea Națională: limba română, matematică și limba germană. Eduard este absolvent al Colegiului Național ”Goethe” din Capitală și vrea să-și continue studiile tot aici. Într-un interviu pentru HotNews.ro, Eduard a povestit cum a ajuns să ia media maximă la primul examen din viața lui.

Pentru elevul de 14 ani școala este o plăcere. Pune întrebări și participă activ la ore. Nu-i place să plece fără să înțeleagă ceva de la ore. Pentru examenul de final de gimnaziu s-a pregătit constant, nu s-a dus niciodată la școală fără să-și facă temele. Însă, un punct de cotitură a fost simularea evaluării naționale din luna martie, unde notele au fost mici după părerea lui, nu pentru că nu știa, ci pentru că nu a fost atent. În martie, Eduard a luat 8.40 la română, 9.30 la matematică și 9.50 la germană. De atunci, a încercat să se concentreze mai mult și să fie mult mai atent.

”Nivelul de dificultate a subiectelor de la matematică a fost mediu spre ușor. Față de anul trecut au fost mai grele. Dar a fost foarte importantă atenția din timpul celor două ore. Inspirația la matematică ar trebui să intervină la subiectele mai grele, cum ar fi subiectul 3 la subpunctul c, sau cum a fost de la subiectul 2 subpunctul 4 sau 5, unde trebuia să-ți dai seama și să te prinzi de cum trebuie să rezolvi”, spune Eduard.

Elevul nu se aștepta să ia 10 curat la toate cele trei probe. ”Nu m-am gândit că o să iau 10 la toate materiile, dar știam că am făcut trei lucrări foarte bune și că rezultatele or să fie pe măsură. Pe lângă pregătirea din gimnaziu și tot ce înseamnă pregătiri extrașcolare, contează foarte mult și cele două ore propriu zise în care ești în examen, în care trebuie să dai tot ceea ce ai mai bun. Contează și cât de pregătit ești în ziua aia, cât de multă inspirație ai, cât de concentrat ești, cât de atent ești”, mai spune Eduard.

Rețeta succesului pentru el nu constă în studiu 24 din 24 de ore. Învățatul ar trebui alternat cu relaxarea. Eduard spune că a făcut și pregătire suplimentară față de orele de la școală, însă nu vrea să numească această pregătire meditații.

”Eu în toți cei patru ani am învățat. Nu poți să refaci totul în a opta, chiar dacă acum simți că asta e scopul tău: în clasa a opta să dai evaluarea națională”, arată elevul.

Povestea lui, pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.