Sindicatul Primăriei Timișoara, prima victorie în procesul împotriva organigramei

48

Angajații Primăriei Timișoara, reprezentanți de sindicat, au o primă victorie în procesul intenționat împotriva primarului și a Consiliului Local Timișoara prin care cer revocarea noilor organigrame. La ședința din 16 august, Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză salariaților. Sentința poate fi atacată în 15 zile.

Prin sentință, Consiliul Local trebuie să plătească cheltuielile de judecată ale sindicatului, dar și ale lui Culiță Chiș, care și-a pierdut funcțiile de director al Direcției Tehnice prin noua organigramă.

„Suspendă executarea dispozitiei Primarului Municipiului Timisoara nr. 900 din 16.07.2021. Suspendarea va produce efect până la pronunțarea instanței de fond sau 60 de zile în cazul în care persoana vătămată nu introduce acțiunea în anularea actului. Respinge în rest actiunea. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Timisoara să plătească reclamantului Sindicatul Liber al Salariatilor din Primăria Timisoara și din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara suma de 4.780 lei, cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Timisoara să plătească reclamantului Chis Culită suma de 12.000 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce trebuie depus la Tribunalul Timiș”, aflăm de la instanță.

Prin aceeași sentință se suspendă și concursurile și numirile pe post pe care primarul sau aparatul său de specialitate le-a făcut în baza noilor organigrame.

Între timp, Tribunalul Timiș a mai fost înregistrat un dosar. Un alt director din Primăria Timișoara, Adrian Bere de la Direcția de Mediu, cere suspendarea hotărârii prin care a fost eliberat din funcții. Și cererea lui a fost adoptată de innstanță, dar sentința nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ