Sindicatele din sănătate resping „ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor”

76

Federația Solidaritatea Sanitară, unul dintre cele mai mari sindicate din sistemul sanitar, a anunțat, joi, că „respinge ab initio ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor”. Reacția vine după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, că angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, după ce Ministerul Sănătății va elabora un regulament ce va include indicatori în funcție de care să se facă plata personalului. 

Ministrul Sănătății a subliniat că noul regulament nu va aduce scăderi de salarii, însă „nu este normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații”.
Noul regulament ar putea deveni realitate la finalul acestui an, deoarece sunt necesare consultări ample și publicarea lui în dezbatere publică, a precizat Sorina Pintea, pentru HotNews.ro.
În acest moment nu este clar dacă și în ce fel noul regulament al Ministerului Sănătății va modifica salariile sau sporurile angajaților din spitale și în ce fel, deoarece în acest moment se lucrează la acest regulament, el nefiind definitivat. De remarcat că salariile din sistemul sanitar au crescut substanțial anul trecut – în multe cazuri ele s-au dublat sau chiar triplat. Întrebată dacă noul regulament ar putea aduce și scăderi de salarii în cazul medicilor care au mai puțină activitate sau pacienți, Sorina Pintea a negat categoric: „Nici vorbă, salariile nu scad.”

LĂSAȚI UN MESAJ