Sindicaliștii din sănătate îi acuză pe guvernanți că i-au mințit în privința sporurilor! Ce spun cei din Timiș?

655

Mare tevatură, zilele acestea, printre angajaţii din sistemul de sănătate. Asta pentru că aceștia nu vor mai primi sporurile promise, care ar fi trebuit să ajungă la 85% din salariul de baza, scrie hotweek.ro.

Amintim că Guvernul a elaborat un proiect de Hotărâre care prevedea acordarea de sporuri personalului din sănătate, începând de la 1 martie 2017, care ar fi putut ajunge, după caz, şi la 85% din salariul de baza.

Noile sporuri, al căror cuantum este stabilit şi el prin proiectul de hotărâre, la fel şi condiţiile de acordare, ar fi trebuit să se aplice la salariile din Sănătate care au fost mărite începând cu luna august a anului trecut, în baza OUG 57 din 2015. Guvernul menţine în 2017 sporurile acordate salariaţilor din Sănătate care muncesc la xerox, la PC, la arhivă, dar şi liftierilor.

Iată ce sporuri şi ce cuantumuri urmau să fie acordate angajaţilor din Sănătate de la 1 martie. Spor de până la 85% din salariul de baza pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase pentru:
– personalul din cadrul direcţiilor de sănătate publică şi al Institutului Naţional de Sănătate Publică care participa efectiv în aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave cu potenţial mare de extindere stabilite de Ministerul Sănătăţii;
– personalul sanitar care îşi desfăşoară activitatea în laboratoarele de microbiologie din cadrul direcţiilor de sănătate publică, care lucrează teste HIV/SIDA;
– personalul încadrat în secţii/compartimente pentru arşi.

Sindicaliștii filialei Sanitas Timiș sunt extreme de nemulțumiți că promisiunile privind sporurile nu au mai fost puse în practică. Aceștia spun că a devenit o practică pentru politicieni de a-i curta doar când au nevoie de ei. ”Ne mint mereu. De obicei, vin să ne caute și să ne asculte păsurile odată la patru ani, atunci când au nevoie de noi, ca să-i votăm. Pe urmă nu-i mai vedem până la următorul ciclu electoral. Aceste sporuri care ar fi trebuit să se aplice de la începutul lunii martie chiar erau necesare. Erau ca o gură de oxigen pentru pentru angajații din sistemul de sănătate. Și ne mai mirăm că pleacă lumea să muncească în alte țări”, spune Livius Cârstea, președintele Sanitas – filiala Timiș.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ