Noua conducere PSD Timiș, confirmată. Grindeanu, prezent, dar tot în joc de glezne

332

PSD Timiș, aflat de ceva vreme fără conducere la vârf, și-a ales (în mod nefericit) ziua de duminică pentru o conferință ce ar trebui să aducă normalitatea în filiala județeană.
Sigur că după demisia lui Călin Dobra nu se întrevedea nici cea mai mică urmă de surpriză de la ședința de azi. În câteva momente au fost valdați prin vot cei ce nu aveau nici un contracandidat pentru locuri lor.

Noua formulă de conducere este pe cât de simplă pe atât simplu de intuit. Pentru cei ce nu au știut cu săptămâni în urmă cine va conduce partidul iată lista:

– Alfred Simonis, președinte;
– Eugen Dogariu, președinte executiv;
– Sebastian Răducanu, secretar executiv;
– Aurel Novac, trezorier.

„Acum, dacă m-ați ales, pot să spun ce vreau. M-am format în acest partid. Mă uit cu drag și cu mândrie atunci când îi văd alături de noi pe liderii partidului din vremea în care noi am început viața politică. PSD își prețuiește seniorii. Îmi propun să redevenim organizație capabilă să câștige alegerile în județul Timiș. Am încredere că vom deschide larg ușile și ferestrele partidului, astfel încât aerul să redevină respirabil”, a declarat Alfred Simonis, din noua funcție de președinte județean al PSD.

În încăpătoarea sală de festiviotăți de la Centrul de Afaceri au sosit ceva peste o sută de delegați din cei 180 ce erau așteptați. Din conducerea centrală nu au putut lipsi președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și secretarul general Paul Stănescu.

Marea surpriză ar fi trebuit să fie prezența ex-premierului Sorin Grindeanu. Dar la câte apariții publice a avut în ultima vreme alături de foștii colegi din PSD, este un secret al lui Polichinelle (știut de oricine) că se încearcă atragerea dânsului din nou în partid. Ba chiar președintele Simonis i-a oferit și o adeziune să o aibe la îndemână pentru când e cazul.

Vicepreședinții formațiunii sunt de azi următorii; Florică Bîrsășteanu, Sabin Bociu, Francisc Boldea, Virgil Bunescu, Călin Dobra, Bianca Gavriliță, Dan Idolu, Victor Malac, Ioan Mateescu, Adrian Negoiță, Ramona Olteanu, Teodor Pavel, Mihai Ritivoiu, Flavius Roșu, Ioan Sima, Gheorghe Stoian, Matei Suciu, Ovidiu Ștefănescu, Cătălin Tiuch, Ionel Toma și Stoian Vasiu.

Alfred Simonis, preşedinte PSD Timiş a mai adăugat:

„PSD Timiş – un nou început.
Vorbesc despre un nou proiect, despre momentul în care noi, membrii PSD Timiş, susținem o nouă etapă politică pentru viitorul organizației noastre. Ca să începem acest nou proiect, e important să înțelegem unde ne aflăm. Avem în față provocări reale, dintre cele mai serioase.
Vreau ca PSD Timiș să dea semnalul că se poate face și o altfel de politică. Politicienii trebuie să facă legi și politici publice. Pentru cetățeni. Pentru comunități și pentru dezvoltarea României.
Am speranța că împreună cu ceilalți colegi, vom reuși să găsim o nouă direcție. Un vechi proverb spune că nu există drumuri, ci că drumurile se fac pășind. Astăzi, am făcut împreună un prim pas şi le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea pe care mi-au arătat-o prin votul acordat.”

LĂSAȚI UN MESAJ