Şi uite aşa…sunt păcăliţi românii.

412

Premierul României, Viorica Dăncilă i-a minţit pe români anunţând, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta înainte de Paşti, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie şi pentru că “este foarte greu să tipărim fluturașii de pensie”.

În realitate vor primi salariile joi, 5 aprilie, ultima zi lucrătoare înaintea de Paşti, doar o parte dintre bugetari angajaţii a 35 de instituții, potrivit ordinului semnat de ministrul Finanţelor. Nici angajaţii din Ministerul Afacerilor Interne, din Educaţie şi Ministerul de Interne, nu vor primi banii de salariu până de Paști. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, că „mulţi nu şi-au manifestat interesul” pentru plata salariilor înaintea sărbătorilor, în ciuda faptului că „banii există”, precizând că „ministerul său avea fondurile pentru plata avans, dar Ministerul de Educaţie a făcut ca profesorii să nu poată avea bani de Paști”.

În schimb, a existat bunnăvoinţă pentru parlamentari, care, au primit miercuri în avans indemnizaţiile de cazare şi transport în valoare de circa 6.000 de lei, iar joi vor primi, tot în avans, indemnizaţia de 10.000 de lei. Să nu uităm că Parlamentarii sunt aleşii noştri şi se numără printre categoriile de privilegiaţi, astfel, vor primi banii în avans pentru sărbătoarea de Paşti, în timp ce alţi bugetari, (cum ar fi profesorii), nu beneficiază de această facilitate şi să aştepte până după sărbători pentru că Ministerul Educaţie nu a avut timp pentru întocmirea statelor de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ