Şi tu bei ”otravă” la un leu? Iată ce conține cafeaua de la automat!

33196

Specialiştii atenționează că o cafea de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate.

Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea. Înainte, ingredientele cafelei de la automate erau ţinute la secret. Acum, producătorii sunt obligaţi să le afişeze. Aşa s-a aflat că un sortiment cu lapte (caffe latte) conţine: apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia.

Aceleaşi substanţe se regăsesc şi în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar şi alţi „intruşi” greu de pronunţat, printre care agent de îngroşare (carboximetilceluloză), din care se face hârtia.

„Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele. Forţează stomacul. Producătorii recurg la ea ca să îngroaşe lichidul. În loc să pună frişcă sau spumă de lapte, le înlocuiesc cu chimicale”, explică doctorii.

Un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu.

Cei care beau două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de opt ore, depășesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

Sursa: doctorulzilei.ro

1 COMENTARIU

  1. Ierbivorele sunt mamifere! Oricum si carnivorele mai mananca iarba (vezi la catei, pisici) cu atat mai mult omnivorele la care probabil voiati sa va referiti.
    Celuloza mancam din diverse vegetale, normal ca nu se digera, dar nu cred ca un medic sa fi spus asemenea enormitati.

    Desigur nu sunt de acord cu folosirea aditivilor alimentari.

    Dar domnilor jurnalisti un pic de atentie la exprimare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.