Și primarul Craiovei îi retrage titlul de cetățean de onoare lui Ștefan Popa Popa’s

3902

Ștefan Popa Popa’s a atras și revolta administrației din Craiova, după ce i-a catalogat pe olteni ciurucuri. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că va propune retragerea titlului de cetățean de onoare acordat caricaturistului, apreciind că „astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale”.

Primăria Craiova a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în ședința de joi a Consiliului Local se va propune retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, un proiect în acest sens fiind depus de grupul de consilieri ai PSD.
Primarul Mihail Genoiu spune că Craiova este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante orașe ale României, iar faptul că locuitorii acestuia aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceștia profesează.
„Astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public de domnul Ștefan Popa Popa’s, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale și care este reprezentantul unui oraș cosmopolit cum este Timișoara, gestul dânsului fiind cu atât mai regretabil din postura sa de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova”, spune primarul Craiovei.
Și primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat luni că a cerut Consiliului Local retragerea calității de cetățean de onoare: „Domnule Popa’s, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public!”.

LĂSAȚI UN MESAJ