Și bănățenii pot salva unul dintre puținele locuri de pe Pământ cu o populație de tigri bengalezi mai mare de 100 de exemplare

273

Băncile cheltuie milioane pentru a construi o centrală electrică care arde pământul, chiar lângă pădurea imensă care e casă pentru o parte dintre ultimii tigri bengalezi existenți pe planetă. E cel mai puternic exemplu negativ de deconectare de la natură și lăcomie corporatistă dusă la extrem, dar putem opri asta, informează Avaaz.

O scurgere de informații cu un raport al Națiunilor Unite distruge acest proiect în Bangladesh, iar investitorii se chinuie să semneze contractul înainte ca media globală să preia subiectul. Dacă se face din asta un scandal mediatic de proporții globale, centrat pe băncile cheie – JPMorgan, Credit Agricole și alte câteva – subiectul poate fi transformat într-unul atât de toxic încât investitorii să se retragă din proiect pentru totdeauna. Atât JPMorgan, cât și Credit Agricole au renunțat la proiecte similare în trecut.

Sundarbans este cea mai mare pădure de mangrove din lume și unul dintre puținele locuri rămase pe Pământ cu o populație de tigri bengalezi mai mare de 100 de exemplare. E clasificat ca sit din Patrimoniul mondial UNESCO tocmai pentru că e un ecosistem cu o biodiversitate atât de bogată.
Experți și reprezentanți UNESCO sunt de acord că centrala Rampal construită alături ar amenința la modul cel mai serios pădurea de mangrove și speciile care locuiesc acolo.

Politica JPMorgan e să nu amenințe situri din Patrimoniul mondial. Deutsche Bank a declarat că nu finanțează un proiect care amenință Marea Barieră de Corali. Iar Crédit Agricole a promis să nu investească în Rampal. Dar toate băncile ajută la strângerea de fonduri pentru acest proiect mortal, iar acum mai și știu că e un dezastru de mediu.
Activiștii locali luptă din greu să oprească construcția. Acum cer ajutorul.
Hai să facem auzite un milion de voci pentru a salva casa tigrilor de cărbune “murdar”:

Click aici pentru a salva ultimii tigri

LĂSAȚI UN MESAJ