„Sfârşitul este aproape”, avertizează mitropolitul Arsenie al Austriei

1012

Mitropolitul Arsenie al Austriei, din cadrul Patriarhiei de Constantinopol, consideră că ”sfârșitul unei Europe unite este aproape”, ca urmare a poziției Uniunii Europene în legătură cu imigrația ilegală.

”O mare amenințare pentru unitatea europeană este poziția UE în problema imigrației ilegale. Europenii, de fiecare dată, nu au grijă decât de ei înșiși, aruncând problemele pe umerii altora. Aceasta poate însemna sfârșitul unei Europe unite”, a afirmat mitropolitul, într-un interviu pentru Kathpress, agenția de presă a Bisericii Catolice din Austria.

În același timp, mitropolitul Arsenie a atras atenția asupra faptului că Grecia se confruntă în prezent cu o gravă criză umanitară. ”Economia țării este distrusă, șomajul este masiv, salariile sunt drastic reduse. În fiecare zi, în această țară sosesc între 3.000 și 4.000 de refugiați, cărora trebuie să li se acorde ajutor, pentru că Grecia pur și simplu nu-i poate lăsa pe acești oameni să moară”, a afirmat mitropolitul.

În continuare, ierarhul a subliniat că Atena nu poate face față singură acestei crize, avertizând că, dacă lucrurile nu se schimbă, situația în Grecia va fi complet destabilizată.

”Printre refugiați sunt mulți copii, nevoiți să doarmă sub cerul liber. Grecii se străduiesc, prin propriile eforturi, să îi ajute, dar ei nu pot înțelege indiferența Europei”, a mai afirmat mitropolitul Arsenie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.