Iolanda Balaş, decorată post-mortem

485

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a multiplei campioane olimpice Iolanda Balaş cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer.

„În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului de performanţă, contribuind, pe această cale, la afirmarea pe plan internaţional a şcolii româneşti de atletism, precum şi la promovarea valorilor olimpice în rândul tinerelor generaţii de campioni, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional <<Steaua României>> în grad de Mare Ofiţer Iolandei Balaş-Soter, multiplă campioană olimpică”, se precizează în comunicatul emis duminică de Administraţia Prezidenţială.

Pe plan local, secretarul Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport din cadrul CJT, Adrian Păşcuţă, spune că va propune colegilor, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş, să i se acorde doamnei Iolanda Balaş Soter diploma de cetăţean de onoare post-mortem al judeţului Timiş.

Dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soter, care avea probleme de sănătate, s-a stins din viaţă vineri la vârsta de 79 de ani.

Citeşte şi: S-a stins o stea a Timişoarei: legenda atletismului românesc, Iolanda Balaş Soter, a murit la 79 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ