Sesiune extraordinară de rezidenţiat, în primăvară. Vezi din ce se va da concursul în toamnă

294

Ministerul Sănătăţii: în primăvară va avea loc o sesiune extraordinară de rezidenţiat. Oficialii vin şi cu precizări legate de cartea din care se va concursul în toamnă.

Cei de la Ministerul Sănătăţii spun că au organizat consultări cu reprezentanţii federaţiilor studenţeşti, cu reprezentanţi ai absolvenţilor din anii precedenţi precum şi cu reprezentanţi ai universităţilor de medicină din întreaga ţară „din dorinţa de a identifica modalităţi şi soluţii pentru asigurarea locurilor de specializare de care să beneficieze un număr cât mai mare de absolvenţi ai universităţilor de medicină”.

O primă decizie: „În urma acestor consultări, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis ca soluţia optimă constă în organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindentiat în primăvara anului 2016, pentru locurile rămase vacante în ţară”. Ministerul Sănătăţii va anunţa în scurt timp data şi modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.

Cert este că această sesiune va fi organizată la nivel naţional, va include subiecte unice de examen, în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamnă anului trecut.

Rezidenţiat 2016, în toamnă: din compendiu

Sesiunea de rezidenţiat din toamnă anului 2016 se va desfura, de asemenea, la nivel naţional şi bazat pe subiecte unice.

Ministerul Sănătăţii a precizat ca bibliografia utilizată la rezidenţiat, în această sesiune, va fi alcătuită din “Compendiul de specialităţi medico-chirurgicale”, elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universităţile de medicină şi farmacie, sub coordonarea prof.dr. Victor Stoica şi prof.dr. Viorel Scripcaru.

Metodologia examenului de rezidenţiat, sesiunea 2016, va fi anunţată după noi consultări ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu federaţiile studenţeşti de profil.

Atmosfera în rândul celor care urmau să susţină concursul de rezidenţiat devenise explozivă după zvonurile că, pentru această toamnă, ar fi urmat să fie folosită tot vechea carte, după ce fusese elaborată una nouă. Au urmat o petiţie online şi chiar o chemare la protest, în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ