Sentință definitivă. Cine a câștigat dreptul de a folosi numele și imaginea părintelui Arsenie Boca

290

Curtea de Apel București a pronunțat sentința definitivă într-un proces al în care Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Mănăstirea Prislop au reclamat deţinătorii mărcilor „Boca Părintele” şi „Arsenie”, solicitând anularea pretenţiilor acestora asupra numelui şi imaginii monahului.

În dosarul judecat pe fond, în procedură simplificată, instanţa Tribunalului Bucureşti le-a respins plângerea, ca neîntemeiată. Episcopia și reprezentanții mănăstirii au declarat apel, iar Curtea de Apel București a pronunțat sentința definitivă. „Admite apelul formulat de apelantele reclamante. Constată că reclamantele sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, in cadrul savârşirii actelor comerciale cu produse (cărţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane etc) ce poarta numele şi imaginea în discuție. Vremelnică, până la soluționarea cauzei ce face obiectul dosarului nr. 19485/3/2018, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V a Civilă”, se arată în soluția Curții de Apel București.

Dosarul a fost judecat în procedură simplificată, însă într-un un alt dosar, aflat pe fond la Tribunalul București, Episcopia Devei și Hunedoarei a depus o reclamație similară.

În plângerea formulată, Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Mănăstirea Prislop i-au acuzat pe Diana Talpos şi Sandor Andor că vor să profite injust de imaginea duhovnicului „S-a arătat că Părintele Arsenie Boca nu a fost şi nu este perceput ca o marcă, nu a fost şi nu este folosit de nimeni cu rolul şi funcţia unei mărci, precum alte nume de persoane”, se mai arată în dosar. Diana Talpoş a depus la dosarul cauzei întâmpinare, în care, printre altele, s-a menţionat că „mărcile sunt „trade mark” şi „service mark”.

sursa – zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.