Senatorul USR Timiș, Raoul Trifan, le dă o veste mare proprietarilor de clădiri istorice din Timișoara. Proiectul de lege inițiat de acesta a fost adoptat de Parlament

401

Senatorul timișorean precizează că proiectul care va deveni lege va permite inclusiv Primăriei Timișoara să modifice programul de sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor istorice, astfel încât patrimoniul arhitectural al Timișoarei să fie pus în valoare cât mai rapid posibil.

,,Vă informez că proiectul de lege pe care l-am inițiat și care modifică legea 153/2011 în sensul flexibilizării procentului de cofinanțare din partea autorităților locale a șantierelor de reabilitare a fațadelor clădirilor istorice a fost adoptat astăzi de camera decizională din Parlament.

Varianta în vigoare a legii obligă autoritățile locale să asigure un procent de cofinanțare nerambursabilă de 50%. Acest procent este, în practică, uneori dificil de susținut de bugetele locale limitate.

Prin propunerea aprobată astăzi, autorităților publice locale li se permite să decidă procentul de cofinanțare cu care participă la reabilitarea structural-arhitecturală a clădirilor, în funcție de importanța imobilului pentru comunitate și alte criterii obiective stabilite prin Hotărâre de Consiliu Local.

Concret și aplicat pe situația Timișoarei, permitem Primăriei să modifice programul de sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor istorice și să-l optimizeze astfel încât să poată fi posibilă reabilitarea cât mai multor clădiri istorice într-un timp cât mai scurt.

În zilele care urmează, proiectul va fi trimis la Administrația Prezidențială pentru promulgare”, a declarat Raoul Trifan.

LĂSAȚI UN MESAJ