Senatorul Nicu Fălcoi se teme pentru securitatea națională-VIDEO

368

Recent, viața politică din România a avut parte de o mișcare la nivelul guvernării. A avut loc investirea cabinetului Dăncilă.

De fapt, investirea cabinetului Dragnea III, care, în opinia lui Nicu Fălcoi, este cea mai dezastruasă formulă guvernamentală de până acum, un real pericol pentru România. O îmbinare periculoasă de incompetență, inconștiență și vulnerabilități majore generate de implicarea multora din miniștri în situații cu iz penal.

Situația de față dovedește că atunci când e vorba de coaliția PSD-ALDE, întotdeauna se poate și mai rău. Un guvern format din persoane obediente, lipsite în marea lor majoritate de competențe profesionale care să le califice pentru ocuparea fotoliilor de la Palatul Victoria și în spatele cărora sunt lesne de ghicit adevărații stăpâni, practic, Liviu Dragnea și cei cunoscuți ca baronii locali.

„Am mai avut parte de o premieră. Decizia premierului Dăncilă și a membrilor cabinetului Dragnea III de a renunța la serviciile oferite de SPP și de a se folosi de serviciile jandarmeriei din subordinea doamnei Carmen Dan (să nu uităm). Decizie care este o dovadă a nevoii de control absolut pe care Liviu Dragnea dorește să-l exercite asupra miniștrilor. Trebuie să ințelegem SPP nu e o firmă de pază de la școala din Videle. Dacă la o școală din Videle e firesc ca portarul să răspundă în fața directorului, acest lucru nu este firesc și în cadrul SPP-ului. USR consideră că aducerea sub control politic a SPP înseamnă un atentat clar la siguranța națională. Domnul Tăriceanu și domnul Dragnea au adus în spațiul public câteva minciuni. Această structură militară nu se află în subordinea președintelui țării, ea se subordonează Consiliului Suprem de Apărare a țării. Directorul SPP este numit de către președinte la propunerea CSAT, așa că ar fi bine ca domnii Dragnea și Tăriceanu să se informeze mai bine înainte să lanseze în spațiul public tot felul de supoziții”, a opinat parlamentarul Nicu Fălcoi recent în fața presei.

Motivele reale de preocupare și de îngrijorare ale actualei puteri care în mod normal ar trebui să fie reprezentată de riscurile la care este expusă România. Dacă prin modificarea legilor justiției și a celor două coduri va fi deviată de la parcursul său european este rușinos și îngrijorător că despre România s-a ajuns să se vorbească în cancelariile europene ca despre un stat în care sunt periclitate independența justiției, valorile statului de drept. În vreme ce președinții celor două Camere ale Parlamentului neagă cu vehemență acest lucru și acuză de dezinformare pe oficialii UE.

Un alt subiect important apărut în ultimele zile, este semnalul dat de domnul Dragnea potrivit căruia ar trebui luate în discuție grabnică legile siguranței naționale. Poate că domnul Dragnea are o obsesie pentru acest subiect, după cum se știe. Și după recentele declarații ale domnului senator PSD, Claudiu Manda, se pare că în acel partid, mai ales printre apropiații lui Dragnea există un plan bine pus la punct care vizează subordonarea politică a mai multor instituții ale statului.

„Atenționez public asupra riscurilor și implicațiilor enorme pentru siguranța, securitatea națională pe care aceste jocuri complet iresponsabile le au pentru România!”, trage un semnal de alarmă asupră ultimelor subiecte fierbinți din politica românească parlamentarul Nicu Fălcoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.